I 2017 er denne rene McLaren Vale Shiraz en sand bulderbasse! Udover de normal anvendte vinmarker på Coppermine Road, Long Gully Road & Mollydooker Homeblock er Blue Eyed Boy i 2017 forstærket med en portion af vingårdens absolutte topmark “Gateway”. Resultatet er et brag en Shiraz med en intens overvældende næse med lakrids, brombær, solbær, vanille, røde ribs og engelsk lakrids. I smagen er denne ekstroverte vin meget righoldig, enormt mørk og maskulin med stor kraft. Den tykke frugt er fløjlspoleret og støttes af afrundet blid syre i en sand Shiraz-eksplosion. Brombær og engelsk lakrids dominerer i den enorme afslutning af denne mørke, meget kraftfulde og lidt vilde Blue Eyed Boy! (-2030+)
Vin fra Australien produceret med fokus på alle detaljer
Perfektionismen, den intense fokus på de mindste detaljer og en fuldstændig klar mission om at ville lave de bedst mulige australske vine i den valgte stil er med sikkerhed de største årsager til vinenes succes. Samtidig er de resultatet af en nytænkende og videnskabelig måde at dyrke vinmarkerne på. Siden 1980erne har Marquis udviklet et videnskabeligt system for vanding af vinmarkerne. Processen startede i studiedagene på universitet, hvor Marquis turde spørge “Hvorfor?”, da forelæserne fortalte, at det var nødvendigt at have gamle stokke for at lave stor vin. Da svaret lød: “- Sådan er det bare”, var en nysgerrighed for alvor vakt. Besat af tanken om at få svar på sit spørgsmål gik man i gang med at forske i årsagerne. Resultaterne gives stadig videre til ny generationer af ønologer, men Marquis-familien har ikke siddet stille siden da. Siden universitetsdagene er forskningen fortsat, og Mollydooker har skridt for skridt øget deres forståelse og udviklet et system for vanding af vinmarker. Hovedmålet: At skabe “old vine” smag fra forholdsvis unge stokke. Dette hemmeligheden bag Mollydooker’s vine.
Mollydookers revolutionerende vandingsystem
Mollydooker’s system til vanding af vinmarkerne er en revolution i forhold til den klassiske måde at tænke på og samtidig en fascinerende videnskab at diskutere. Systemets idé er at få vinstokkene til at fokusere på løvvækst, drueproduktion og senere på opbygning af smagsintensitet i et forløb, der svarer til det, der findes i et ideelt år for de gamle vinstokke, som startede Marquis’ forskning for mere end 30 år siden. Fra årets begyndelse måles vinstokkenes tilstand ved to gange om ugen at inspicere vinmarkerne. På baggrund af de indsamlede data beregnes dernæst gennem et kompliceret system, hvordan hver enkelt række i hver enkelt vinmark skal vandes i de næste dage for at det tilsigtede vækstforløb opnås. Resultatet er druer, der ikke kun har en fantastisk koncentration, men som også besidder uhyre komplekse aromaer. “Old Vine”-smag med yngre vinstokke. – De gamle forelæsere på universitet må være imponerede. I dag er sønnen Luke efter fire års arbejde med vinmarkerne næste ekspert på området i Marquis-familien.
Efter høsten vinificeres de aromatiske druer på Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot med lignende videnskabelig fokus på selv de mindste detaljer, før disse australske vine får lov at udvikle sig i fade, der er specialfremstillet til vingården. Når vinene nærmer sig afslutningen på deres tid i barrique, starter et fokuseret arbejde med at smage fade og karakterisere deres kvalitet. Til dette formål har Mollydooker indført sin egen “frugtvægt”-skala, som beskriver kombinationen af frugtens intensitet og længde på tungen. Dette mål anvendes som indikator for, til hvilken af Mollydookers vinlinjer (Lefty, Party, Love eller Velvet Glove) fadet skal anvendes. Månederne derefter bruges på at lave de rigtige cuvéer og kombinere de tilgængelige fade med vin på bedst mulig vis. Sarah besidder utrolige evner for dette og er toneangivende i denne proces.