En kanon fransk rødvin…
Cabalié vinen kommer fra byen Maury, en appellation for Vin Doux Naturel i Roussillon-området i Sydfrankrig og berømt for deres portvinsagtige vine. Det er et område med “vinrødder” helt tilbage til det 2. århundrede før Kristi fødsel.
Regionen kan bryste sig af at have nogle af Frankrigs ældste vingårde, som fremstiller helt usædvanlig gode, kraftige og bløde vine. Vinens koncentration skyldes en unik kombination af den skønne gamle drue Grenache samt en sjat af den kraftfulde, portvinsagtige Maury – samme miks som romerne anvendte for mere end 2000 år siden for yderligere at højne kvaliteten i deres vine.
Resultatet er en fed koncentreret vin med undertoner af portvin og chokolade.
Den verdenskendte vinguru, Robert Parker, kalder området for “en af de sidste uopdagede bastioner, som leverer lækre “Value for Money” vine!
Fremragende til bøf stroganoff, steaks, vildt og fede oste, f.eks. en cheddarost, men også til krydret mad, f.eks. thailandsk eller mexicansk.