Der vokser vin i alle 50 amerikanske stater såvel som i 4 canadiske provinser. De trives dog bedst i de vestlige kyststater, hvor havet mildner vinterfrosten, blødgør slaget fra efterårets faldgitter og dæmper effekten af fastlandets lunefulde forår. Overalt hvor menneskelig snilde kan aflokke et udbytte, vil der stå en amerikaner eller canadier klar til at udleve drømmen.

Det er dog Californien der dominerer den nordamerikanske vinproduktion. 9 ud af 10 amerikanske flasker vin begynder deres liv som druer i Solskinsstaten.
Jo tættere en vinmark er på kysten i Californien, jo mere tågede er morgenerne, og jo køligere og friskere vil vinen normalt være.

De fleste californiske vine sælges under druenavne, og man har skabt sin egen særlige generøse stil for alle verdens favoritter.
Det mange holder af ved de californiske vine er hvidvinenes brede og rige smag, de røde vines tæthed, kraft og selvsikkerhed, stilarternes mangfoldighed samt den respekt de bedste vindyrkere udviser over for jord og himmel, ved ikke at deformere balancen i deres vine.

Inden for de store vine er der 3 kategorier.
Den første er aristokraterne, ofte veletablerede vinmarker i klassiske områder, særligt Napa Valley, som har bevist deres evne til at lagre.
Næste kategori er “terroristerne”, der arbejder på at fremlokke inderlige vine fra berømte lokaliteter, uanset hvor de ligger.
Tredje kategori er kultvinene, som er personer eller ejendomme, hvis vine er blevet begunstiget med blændende pointscorer, særligt af Robert Parker.

Noget for pengene finder man dog lettest i den midterste katergori, særlig blandt dem som netop er ved at blive kendte.

Styrkerne i de californiske vine er frodighed, varme og bredde i smagen, kombineret med en passion for at finde nye lokaliteter, nye udtryk og nye, højere niveauer.