Root: 1 Pinot Noir 2011

119.95 DKK 75.00 DKK

LAND
Chile

SERVERING
16-18 grader

NYDES BEDST
Inden 2016

REGION
Casablance

INDHOLD
75cl. pr. fl.
STIL
Frisk & Frugtrig

DRUETYPE
Pinot Noir

RESTSUKKER

ALKOHOL
13,5
 

10 på lager

Kategorier: , ,

Imponerende flot Pinot Noir. Stilfuld frugt af røde kirsebær, som ved lidt iltning runder over i mere muld og mokka samt mere modne mørke bær. Smagen er frisk og frugtrig med et lille strejf af krydderier og let elegant fad. Perfekt til grillet fisk og fjerkræ, fuglevildt samt fede oste og svinekød

Root:1 er en ny serie superspændende vine, som lige er landet fra Chile. 4 vine som hver især er helt unikke for deres drue og de forhold vinstokkene gror under. Chile er et af de eneste steder i verden, hvor man den dag i dag stadig har de originale stokke, som er gået fri af diverse sygdomme gennem tiden, og disse 4 vine er alle lavet på druer fra dem. Deraf navnet Root:1, “den første rod”. Vinene er produceret hos det meget anerkendte Ventisquero Winery.

Alt Om Vin // AOV.dk skrev:
Pinot Noir skal ikke have for meget varme. Udover Bourgogne er det mest New Zealand der er kendt for at lave Pinot Noir. Det er knap så kendt at Chile kan være med. I Casablanca dalen er der et forholdsvis køligt klima, hvor Pinot Noir præsterer flot. Vi har flere gange på alt om vin valgt vine netop herfra, og hver gang er der meget flot sammenhæng mellem pris og kvalitet.

BT skrev:
“Karakterfuld, let og behagelig frugtrig, flot, frisk smag af kirsebær, brombær, krydderurter og behagelig vaniljetoast.”

Vægt 1 kg