BAROLO MONVIGLIERO CANTINA TERRE DEL BAROLO 2010

509.95 DKK 189.00 DKK

LAND
Italien

SERVERING
17-18 grader

NYDES BEDST
Inden 2024

REGION
Barolo

INDHOLD
75cl. pr. fl.
STIL
Saftfuld

DRUETYPE
Nebbiolo

RESTSUKKER

ALKOHOL
14,5 %

 

Ikke på lager

Kategorier: , ,

Toppen af poppen, en vin der skal smages.

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo
Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d’Alba, Diano d’Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Barolo Monvigliero
Monvigliero er en lille mark på blot 1,12 ha. beliggende i kommunen Verduno. Vinen har en flot granatrød farve med ravtoner i kanten, en indtagende duft af mørke røde bær, mørk chokolade, trøffel og mokka.. Vinen vil begejstre barolofans med sin elegante smag, vinen indeholder netop den kraft og elegance som gør Barolo unik i vinverdenen.2010 er en historisk topårgang i Barolo, og selvom vinen er fantastisk velsmagende netop nu, men har den potentiale til mange år i kælderen.

  • 5 stjerner og Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen på Vinhulen.dk d. 16.11.14: “Rubinrød. Lysere næse med rød frugt, træ, røg, blomme, sød lakrids og mint. Smagen er blød og rund med lakrids, træ, røg, blomme og tjære. En flig af rød frugt smages. Fin balance og harmoni og fasthed i tanninerne og fin frugtsyre. Ret saftig. Flot helhed. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen. Drik 2015- 2020.”
  • 5 stjerner og 90P i Ekstra Bladets store test af Barolo d. 14.11.14: “Fra lille enkeltmark bag La Morra. En del tannin fornemmes så stadig barnemord men flot rank vin med kirsebær, jord, kamfer, jod og lakrids i smagen. Ikke så fyldig men til prisen bestemt et flot køb.”
Vægt 1 kg